Kategorie

Filtruj według

Kalafior

Kalafior - bardzo pożywne warzywo z rodziny kapustnych (Brassica), bogate w witaminy C, B1 i B2, zasobne w wapń, magnez, fosfor, potas i siarkę. Zazwyczaj sieje gotuje, ale można także jeść na surowo, a czasem w formie marynaty. Warzywo powinno być przechowywane w lodówce. Wybierając kalafior trzeba zwracać uwagę na to, by główka była świeża i zwarta, bez przebarwień. Gdy kwiaty rozdzielają się lub mają plamki, oznacza to, że warzywo jest stare albo zbyt długo było wystawione na słońce. Osoby o wrażliwym układzie trawiennym, u których surowy kalafior czasem powoduje wzdęcia, powinnyjeść warzywo krótko gotowane lub zblanszowane (gotowane na parze)

Brak produktów w tej kategorii

Twój koszyk

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka od
0,00zł Razem

Zobacz koszyk

Menu