Kategorie

Filtruj według

Owoce (fr. lub fructus).

Jedne z najczęściej stosowanych owoców stanowią małe wysuszone owoce (często mylone z nasionami) roślin należących do rodziny baldaszkowatych (Apiaceae), np. owoce kopru włoskiego (Foeniculum vulgare; Foeniculi fructus) i anyżu (PimPinella anisum; Anisi fructus). Wykorzystywane są również całe, wysuszone owoce, jak jagody jałowca UuniPerus eommunis; }uniPeri fructus) lub ostropestu plamistego (Silybum marianum; Cardui mariae fructus). W niektórych przypadkach używa się tylko określonych części owocu, np. naowocnia granatowca (Punica granatum; Granati pericarpium) lub gorzkiej pomarańczy (Citrus aurantium; Aurantii pericarPium).
Nasiona (sem. lub semen). Nasiona występują wewnątrz owocu. Czasami jednak łupina lub skórka owocu zostaje odrzucona, a surowcem jest tylko nasiono. Przykładem są nasiona rącznika (Ricinus eommunis; Ricini semen) lub nasiona kozieradki (Trigonella foenum-graecum; Foenugraeci semen).

Brak produktów w tej kategorii

Twój koszyk

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka od
0,00zł Razem

Zobacz koszyk

Menu