Kategorie

Filtruj według

Strączkowe

Strączkowe  -grupa roślin konsumpcyjnych i pastewnych. Są one bardzo pożywnym składnikiem diety, a także bogatym źródłem złożonych węglowodanów i błonnika. Ponadto dostarczają energii, są niedrogim źródłem białka, witaminy B i minerałów, takich jak wapń, potas i żelazo. Można je przyrządzać na bardzo różne sposoby, więc smakują prawie każdemu. Bardziej lekko strawne kiełkujące nasiona są znakomitym źródłem witaminy C i enzymów. Połączone w stosownej proporcji z produktami zbożowymi zapewniają dostarczanie odpowiedniej ilości pełnowartościowego białka równego wartości odżywczej białka pochodzenia zwierzęcego. Do strączkowych należą: różne gatunki fasoli, groch, groch włoski, soczewica, bób, orzeszki ziemne i soja.

Brak produktów w tej kategorii

Twój koszyk

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka od
0,00zł Razem

Zobacz koszyk

Menu