Kategorie

Filtruj według

Tofu

Tofu - powszechnie używane w kuchni japońskiej, wyglądające jak ser pożywienie z soi, które stało się już bardzo popularne na Zachodzie. Tofu jest szczególnie cenione ze względu na wysoką zawartość białka (35%) i wysoką jego jakość, jako że zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Wielu mieszkańców Azji codziennie spożywa tofu jako dzienną dawkę białka. Panuje opinia, że ponieważ jest to doskonały substytut mięsa, więcej osób będzie mogło korzystać z diety wegetariańskiej. Jeśli danie z 25 dag tofu dostarcza tylko 147 kalorii, to jest to idealne pożywienie - tyle samo wołowiny dostarcza pięć razy więcej kalorii. Tofu zawiera niewiele nasyconych kwasów tłuszczowych i cholesterolu, bogate jest w wapń, witaminy z grupy B, witaminę E, potas i sód. Dlatego stanowi dobre pożywienie dla osób z cukrzycą, chorobą serca i miażdżycą naczyń. Świeże tofu można przechowywać w lodówce pięć do siedmiu dni, tofu usmażone można trzymać do dziesięciu dni, a niektóre rodzaje dają się przechowywać w firmowym specjalnym opakowaniu do sześciu miesięcy. Różne rodzaje tofu dostępne są w sklepach ze zdrową żywnością.

Brak produktów w tej kategorii

Twój koszyk

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka od
0,00zł Razem

Zobacz koszyk

Menu