7NUTRITION Steel Joints Drink 450g

Nowość 7NUTRITION Steel Joints Drink 450g
7Nutrition 7Nutrition
Proszek
Już 5 Klientów Best Body stosuje ten produkt.
Nowość

cena:69,00zł

- +

Porównaj produkt

 
Opis i skład produktu

Opis produktu

7Nutrition Steel Joints Drink – jest to kompletny suplement wspierający pracę I zdrowie naszych stawów w formie wygodnego do rozpuszczania proszku. Wykazuje szeroki zakres działania, od wzmacniania stawów, nasilenie produkcji mazi, aż po właściwości przeciwzapalne.

  • Zmniejsza ból i promieniowanie w stawach
  • Wzmacnia ścięgna oraz otoczkę
  • Zwiększa ruchomość oraz elastyczność stawów
  • Redukuje uczucie bólu oraz stany zapalne
  • Zapobiega niszczeniu tkanki chrzęstnej
  • Skraca czas powrotu do zdrowia po kontuzjach

Steel Joints Drink to suplement skierowany dla wymagających osób, które zmagają się z dolegliwościami w funkcjonowaniu stawów i całego aparatu ruchu, niezależnie od przyczyny występowania zaburzeń. Często sięgają po niego wyczynowo trenujący sportowcy, ale również osoby dla których aktywność fizyczna to tyko dodatek do codziennego życia. Jest to doskonały element profilaktyki przed urazami dla osób u których stawy, jak do tej pory pracują bez zarzutu. Jeśli jednak odczuwamy już ból i promieniowanie, składniki zawarte w Steel Joints w krótkim czasie zwalczają stan zapalny, często będący źródłem problemu.

7Nutrition Steel Joints Drink opinie efekty

Trening siłowy choć posiada wiele korzyści prozdrowotnych, jest jednak na dłuższą metę zabójczy dla naszych stawów, szczególnie jeśli trenujemy z ponadprzeciętnym obciążeniem bądź w sposób nie końca prawidłowy pod względem technicznym. Nawet jeśli nie odczuwamy dolegliwości, profilaktyka przynajmniej 1-2 razy w roku wydaje się być optymalna dla każdego z nas. Steel Joints Drink pod względem składu należy do produktów wyróżniających się pod względem wysokiej jakości składników oraz ich objętości.

    Skład

    Wielkość opakowania: 450 g

    Porcja jednorazowa: 20 g

    Ilość porcji w opakowaniu: 22

    Składniki w porcji
    Ilość
    RWS
    Białko

    Białko - jest to składnik odżywczy, po wodzie najobficiej występujący we wszystkich organizmach żywych. Nie tylko buduje struktury organizmu, a więc komórki, tkanki i szkielet, ale także tworzy inne czynniki funkcjonowania ciała, jak hormony, przeciwciała, DNA i substancje trawienne. Białko umożliwia wzrost dziecka, a kiedy człowiek przestaje rosnąć, dostarcza „części zamiennych", odtwarzając zużyte komórki. Różne białka, na przykład znajdujące się w czerwonych krwinkach czy komórkach układu odpornościowego, ulegają ciągłemu rozkładowi i muszą być odbudowywane. Białka służą także jako źródło energii i ciepła - l g białka dostarcza organizmowi 4 kalorie. Najbogatszym dietetycznym źródłem białka jest pożywienie pochodzenia zwierzęcego: jaja, mięso, produkty mleczne, ryby. Białko składa się z aminokwasów, podobnie jak ściana z cegieł, a w czasie procesu trawienia jest rozkładane w organizmie na owe podstawowe cegiełki, czyli aminokwasy, wchłaniane następnie do krwiobiegu i ponownie „układane" w nowej syntezie białka. Ponad dwadzieścia aminokwasów łączy się w różne formy, tworząc wiele różnych rodzajów białek, np. włosy, paznokcie, kości, a proces ten nadzorowany jest przez kwasy nukleinowe RNA i DNA, które zawierają nasz kod genetyczny. Dziewięć aminokwasów nie może być produkowanych w organizmie i muszą być dostarczane z pożywieniem; są to aminokwasy nazywane „niezbędnymi". 16 Odpowiednia ilość białka w diecie jest sprawą najwyższej wagi. Zależy od niej zdrowie, rozwój, funkcjonowanie i odnawianie się struktur organizmu. Objawy niedoboru są bardzo różne, od wypadania włosów, łamliwości paznokci i rogowacenia skóry - do zmęczenia, niedokrwistości i osłabienia popędu seksualnego. Stwierdzono, iż różne aminokwasy, zarówno te niezbędne, jak i pozostałe, oprócz tego, że tworzą białka, przynoszą organizmowi specyficzne korzyści. Preparaty aminokwasów dostępne są w sklepach ze zdrową żywnością.

    11,20 g
    *
    Węglowodany

    Węglowodany to podstawowe składniki odżywcze. Wyróżnia się monosacharydy, czyli cukry proste, disacharydy, dwucukry i polisacharydy, czyli wielocukry. Dostarczają one około 4 kcal na jeden gram. W suplementacji wykorzystuje się je jako izotoniki, które mają za zadanie wspomóc nawodnienie i dostarczają do mięśni niezbędną energię. Węglowodany stanowią podstawowy element diety, organizm potrzebuje ich, by mieć energię, a ich spożywanie umożliwia regenerację po treningu i zwiększa możliwości fizyczne.

    Węglowodany to związki organiczne, których cząsteczki zawierają węgiel, wodór i den. Stanowią główną grupę pokarmów dostarczających organizmowi energii i dlatego nazywane bywają „pożywieniem energetycznym". Istnieje kilka rodzajów i typów węglowodanów: monosacharydy lub cukry proste, obejmujące glukozę, fruktozę i galaktozę, zawarte w owocach i miodzie; dwusa-charydy (dwucukry), a więc cukry złożone, obejmujące sacharozę (w trzcinie cukrowej i burakach cukrowych), laktozę (w mleku) i maltozę (w słodzie jęczmiennym); polisacharydy lub węglowodany złożone, obejmujące skrobię, błonnik (celulozę) i glikogen. Wszystkie węglowodany (z wyjątkiem błonnika) zostają ostatecznie przemienione w organizmie w glukozę. Jest to jedyna użyteczna forma energii, a wszystkie funkcje organizmu - zarówno psychiczne, jak fizyczne - są uzależnione od jej stałego dopływu. Każdy gram węglowodanów wytwarza 4 kalorie. Najszerzej używanym węglowodanem jest cukroza, czyli cukier rafinowany. Kalorie pochodzące z cukru rafinowanego, słodzonych nim pokarmów i napojów nazywane bywają „pustymi", ponieważ cukier ten nie zawiera niezbędnych witamin, minerałów i innych składników odżywczych, których bogactwo 163 znajduje się w naturze: w słodkich owocach, a także w trzcinie cukrowej i burakach cukrowych, z których produkuje się cukier rafinowany. Nadmiar cukru rafinowanego w pożywieniu powoduje wiele szkodliwych skutków, takich jak: próchnica zębów, otyłość, wysoki poziom cholesterolu, cukrzyca. Cukier jest także pożywieniem powodującym stres.

    Dawkowanie: zalecana dawka to nie mniej niż 30g węglowodanów na dobę.

    4,13 g
    *
    w tym cukry
    0,60 g
    *
    Tłuszcze

    Tłuszcze - jedne z głównych, obok węglowodanów i białek, składników pokarmowych. Są skoncentrowanym źródłem energii, dostarczają bowiem 9 kalorii w jednym gramie. Są również źródłem niezbędnych organizmowi kwasów tłuszczowych, zarówno nasyconych, jak nienasyconych. Tłuszcze o stałej konsystencji, zazwyczaj pochodzenia zwierzęcego -jak masło i smalec - są złożone głównie z nasyconych kwasów tłuszczowych. Margaryna natomiast wytwarzanajest z olejów roślinnych, utwardzanych w procesie zwanym uwodornieniem. Oleje roślinne z ziarna słonecznika, kro-kosza i kukurydzy zawierają głównie kwasy tłuszczowe omega-6 nienasycone; wyjątkiem są oleje palmowy i kokosowy, przeważnie nasycone. Oleje rybie także zawierają kwasy tłuszczowe wielonienasycone. Wchodzący w skład tych olejów kwas tłuszczowy omega-3 i inne pożyteczne składniki zmniejszają poziom cholesterolu i prawdopodobieństwo wystąpienia choroby serca. Oliwa z oliwek i awokado to tłuszczejednonienasycone. Różne typy tłuszczów określa rodzaj i struktura kwasów tłuszczowych. Cholesterol, trójgliceryd czy mielina to różne rodzaje tłuszczów, które odgrywają różne role. Są to składniki dla organizmu niezbędne. Umożliwiają wykorzystywanie rozpuszczalnych w tłuszczach witamin A, E, D i K; są jedyną substancją, która pobudza działanie pęcherzyka żółciowego, bez czego tworzą się kamienie żółciowe; są niezbędne do wytwarzania hormonów i zachowania aktywności seksualnej. Pewne rodzaje tłuszczów służą wytwarzaniu osłonek w tkance nerwowej, zapewniając prawidłowe działanie układu nerwowego. Są także niezbędne dla utrzymania zdrowej skóry i urody. Większość kwasów tłuszczowych może być wytwarzana przez organizm. Wyjątek stanowią trzy kwasy - linolowy, linolenowy i arachidonowy (witamina F) - należące do niezbędnych, EFA, które dostarczane są do organizmu z pożywieniem. EFA są nieodzowne dla funkcjonowania każdej komórki, tkanki, gruczołu i narządu. Dzięki nim skóra jest zdrowa i elastyczna. Produkują prostaglandyny, składniki hormo-nopodobne, które zmniejszają krzepnięcie krwi, obniżają zbyt wysokie ciśnienie krwi i zapobiegają zawałom serca i udarom. Niezbędne kwasy tłuszczowe biorą także udział w tworzeniu czerwonych krwinek, wpływają na zwiększenie odporności; bez nich nie byłoby możliwe prawidłowe funkcjonowanie mózgu - połowa tkanki mózgowej składa się z EFA. Specjaliści uważają, że dieta z umiarkowaną ilością tłuszczu, pochodzącego głównie z nie przetworzonych warzyw i morskiej fauny, zapobiega zawałom serca i nowotworom

    Tłuszcze (występujące w olejach i masłach) to estry kwasów tłuszczowych (głównie nienasyconych) o znaczeniu energetycznym, będące materiałem zapasowym roślin, gromadzonym w nasionach i owocach

    0,00 g
    *
    Składniki
    *
    *
    MSM

    MSM (Metylosulfonylometan) jest to związek chemiczny, który stanowi organiczny związek siarki. Jej formuła sprawia, że ten składnik doskonale rozpuszcza się w wodzie. Zdecydowanie największa ilość siarki jest magazynowana w kościach, mięśniach i skórze. Związek ten stosowany jest w suplementacji, a jego zażywanie przyczynia się do detoksykacji organizmu. Ma on również działanie anaboliczne, dzięki czemu wspiera odbudowę tkanek. Działa przeciwbólowo na mięśnie, przyczynia się do zmniejszenia bólów migrenowych, a także przyśpiesza gojenie się ran.

    Dawkowanie: zalecana dawka to około 5-10mg na dobę.

    320,0 mg
    *
    Siarczan glukozaminy

    Siarczan glukozaminy - złożony z glukozy, aminokwasu glutaminy i siarki składnik ludzkiego organizmu. Jego główna funkcja polega na pobudzaniu wzrostu chrząstki -jestjej budulcem. GS uzupełnia niedobór proteoglikanów, białka i cząsteczek cukru, które przyciągają i zatrzymują wodę oraz wytwarzają śluzowate składniki znane jako glikozamino-glikany (GAGs). Wiążą one wodę w chrząstce i zapobiegają jej uszkodzeniu. Siarczan glukozaminy wspomaga także wiązanie siarki w chrząstce stawowej, co oznacza, że potrzebny jest nie tylko do prawidłowego funkcjonowania stawów, ale zapewnia także ich dobry stan. Najlepiej współdziała z siarczanem chondroityny (CS), naprawiając uszkodzenia chrząstki i zapobiegając gośćcowi. I tak jak siarczan glukozaminy zatrzymuje wodę w chrząstce, siarczan chondroityny przyciąga ją jak magnes. U wielu ludzi produkcja siarczanu glukozaminy spada z wiekiem, przez co stawy tracą elastyczność. Rezultatem może być gościec stawowy, najczęściej występująca postać artretyzmu, który dotyka miliony starszych osób. Badania sugerują, że główna przyczyną choroby jest niedobór siarczanu glukozaminy, okazało się bowiem, że preparaty GS skutkują w jej leczeniu. Przyjmowany doustnie GS jest dobrze wchłaniany i dobrze tolerowany przez organizm; nie są znane żadne przeciwwskazania do jego stosowania ani niekorzystne interakcje z innymi lekami. Jeśli po przyjęciu preparatu występują mdłości lub zgaga, należy zażywać go w czasie posiłku. Standardowa dawka wynosi 500 mg trzy razy dziennie; ludzie z nadwagą mogą przyjmować więcej w zależności od ciężaru ciała (20 mg na kilogram wagi ciała dziennie). Siarczan glukozaminy jest szeroko dostępny jako dodatek pokarmowy.

    345,0 mg
    *
    Siarczan chondroityny

    Siarczan chondroityny - gęsta, śluzowata substancja, należąca do grupy mukopolisacharydów zwanych także glikozaminoglikanami (GAG). Jest to rodzaj wiążących wodę długołańcucho-wych cukrów, które tworzą się w organizmie. Znajdują się w chrząstce, błonach podstawowych i tkance łącznej. Wiążąc wodę, zapewniają one elastyczność tkanek. Produkcja siarczanów chondroityny przez organizm maleje z wiekiem, a badania wykazały, że jest to przyczyną choroby zwyrodnieniowej stawów (gościec) u osób starszych i pogrubiania ścian naczyń. Preparaty CS dostępne są w aptekach

    172,0 mg
    *
    Boswellia Serrata

    Boswellia Serrata to ekstrakt z drzewa, które rośnie na terenie Indii. Roślina ta wykazuje działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe. Składniki aktywne zawarte w wyciągu wspierają pracę organizmu na wielu płaszczyznach. Wspiera układ trawienny i zmniejsza ryzyko rozwoju chorób metabolicznych. Wspomaga zwalczanie stanów zapalnych, a także niweluje ból stawów. Wykazuje działanie ochronne dla serca, a dodatkowo przyczynia się do zmniejszenia poziomu złego cholesterolu. Ma działanie antybakteryjne i przeciwwirusowe.

    Boswellia serrata to składnik wykazujący działanie przeciw zapalne , przez co skutecznie zwalcza stany zapalne powodujące ból w stawach. Ekstrakt Boswellia Serrata posiada także właściwości antyrakowe, oraz obniżające poziom złego cholesterolu we krwi. Poza działaniem przeciw zapalnym pomaga odżywić oraz zregenerować chrząstkę stawową, a także zwiększa ruchliwość stawów i pozytywnie wpływa na ich ukrwienie. Kwasy boswelliowe zawarte w ekstrakcie zmniejszają procesy kataboliczne zachodzące w tkance łącznej oraz chronią stawy przed destrukcją na skutek działania części enzymów. Badania naukowe wykazały że Boswellia Serrata nie wywołuje żadnych skutków ubocznych i jest obecnie wykorzystywana w leczeniu osób cierpiących na reumatyzm.

    Dawkowanie: zalecana dawka to 300-600mg na dobę.

    200,0 mg
    *
    Białko Kolagenowe
    10800 mg
    *
    Kwas hialuronowy

    Kwas hialuronowy  jest to związek chemiczny, który stosowany jest w preparatach wspomagających i poprawiających wygląd. Zadaniem tego związku, jest łączenie włókien kolagenowych, a także przyczynienie się do wiązania cząsteczek wapnia. Ma to na celu zwiększyć jędrność skóry i zadbać o jej prawidłowe nawilżenie i odżywienie. Jest to składnik, który łagodzi stany zapalne, a także opóźnia proces starzenia się skóry, dzięki czemu na skórze później pojawiają się zmarszczki. Może być on stosowany do powiększenia ust, czy wypełnienia zmarszczek.

    Dawkowanie: nie określono precyzyjnych wytycznych.

    20,0 mg
    *
    L-Prolina
    520,0 mg
    *
    Wapń

    Wapń to składnik, który w organizmie człowieka występuje w formie kationu pozakomórkowego. W większości jest on magazynowany w kościach. Wapń ma przede wszystkim rolę budulcową, składa się on na zęby i kości. Ma on również wpływ na funkcje związane z aktywowaniem enzymów, takich jak ATP-azy, a są one niezbędne do uwalniania energii. Zmniejsza on przepuszczalność błon komórkowych, a dzięki temu łagodzi objawy alergii pokarmowych. Niedobory wapnia mogą prowadzić do osteoporozy, krzywicy i tężyczki.

    Wapń to pierwiastek o właściwościach zasadowych, najobficiej występujący w organizmie człowieka. Prawie 99% wapnia znajduje się w kościach i zębach. Pomaga on w budowie masy kostnej, a jego niedobór jest przyczyną osteoporozy. Jednak najważniejszy jest ten 1% wapnia, zawarty we krwi, gdyż normalizuje on czynność mięśni i nerwów, reguluje bicie serca, krzepnięcie krwi, pomaga w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej, wywołuje sen i sprzyja zdrowiu skóry. Niestety, wchłanianie wapnia przez organizm jest procesem bardzo trudnym. Aby przebiegał on właściwie, muszą być spełnione pewne warunki. Do czynników, od których zależy wchłanianie wapnia, należą: żołądkowy kwas solny (HC1), witaminy A, C, i D, magnez i białko. Co więcej, prawidłowe gromadzenie się wapnia w kościach zależy od ćwiczeń fizycznych: regularne ćwiczenia sprzyjają temu procesowi, a siedzący tryb życia wręcz przeciwnie - powoduje demłneralizację kości. Szczególnie podatne na niedobory wapnia są kobiety w okresie ciąży i menopauzy, dlatego powinny stosować uzupełniające dietę preparaty wapniowe. Także u starszych mężczyzn, jak również u osób z zaburzeniami trawienia, spowodowanymi chorobą wrzodową lub chorobą Crohna, której towarzyszy zmniejszenie wydzielania soku żołądkowego, obserwuje się objawy niedoborów. Poziom wapnia w organizmie mogą ograniczać używki: kawa i alkohol, a także napoje 161 bezalkoholowe, leki moczopędne i alkalizujące oraz nadmiar białka w diecie. Objawy niedoboru obejmują kruchość kości, próchnicę zębów, nerwowość, bóle mięśni, skurcze w nogach, nadmierne krwawienia w czasie miesiączek oraz upośledzenie wzrostu. Wysokie dawki preparatów uzupełniających wapń (1-2 g dziennie) nie tylko pomagają wyleczyć osteoporozę, przywracając normalne ilości tego pierwiastka w kościach, ale także wpływają na obniżenie poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi. Do najlepszych naturalnych źródeł wapnia należą przetwory mleczne, ziarno sezamu, soja, orzeszki ziemne, zielone warzywa, ziarno słonecznika, zupy na szpiku kostnym. Ponadto dobrze jest przyjmować preparaty wapniowe, wśród których godny polecenia jest cytrynian wapnia (calcium citrate), jako najlepiej przyswajalny i niosący najmniejsze ryzyko powstania kamieni nerkowych.

    Dawkowanie: przeciętnie zalecana dawka dzienna wapnia dla osób dorosłych wynosi 800 mg, natomiast dawka dzienna dla kobiet w ciąży i karmiących - 1200 mg. Niektórzy zalecają jeszcze wyższe dawki, nawet 1599 mg dziennie.

    105,8 mg
    *
    Magnez

    Magnez jest pierwiastkiem, który bierze udział w ponad 300 procesach biochemicznych, które zachodzą w organizmie człowieka. Odpowiada on za prawidłową pracę układu odpornościowego i reguluje reakcje układu nerwowego i mięśniowego. Bierze udział w budowę kości i zębów, a także przyczynia się do zmniejszenia rozwoju nadciśnienia tętniczego. Stosowanie tego preparatu ma na cele zwalczać drażliwość, stany lękowe, zawroty głowy, bóle mięśni, a także bezsenność i depresję.

    Magnez to pierwiastek o właściwościach zasadowych - alkaliczny. Jest ważnym minerałem, który wraz z wapniem i fosforem znajduje się głównie w kościach. Jego mniejsze ilości we krwi aktywują setki enzymów i biorą udział w różnych reakcjach biochemicznych. Dzięki magnezowi mocne są kości i szkliwo zębów, poza tym magnez działa kojąco na układ nerwowy, reguluje bicie serca, usprawnia trawienie i dobrze wpływa na stan prostaty u mężczyzn; rozpuszcza wapń, dzięki czemu nie tworzą się kamienie nerkowe; reguluje funkcję gruczołu tarczycowego. Minerał ten poprawia kontrolę nad trzymaniem moczu w starszym wieku i zapobiega moczeniu się dzieci. Zapasy magnezu w organizmie uszczupla alkohol, słodycze i nadmierna konsumpcja mleka wzbogaconego witaminą D. Niedobory magnezu objawiają się zaburzeniami pracy serca, nerwowością, słabością mięśni, ich drgawkami i przykurczami, przerostem prostaty, zmęczeniem, moczeniem się nocnym i kamicą nerkową. Najlepszym naturalnym źródłem magnezu są zielone warzywa, figi, cytryny, kukurydza, jabłka i surowe zarodki pszenicy, jak również dolomit.

    Dawkowanie: normalna dieta dorosłego powinna zawierać 350 mg tego pierwiastka, dieta dziecka 250 mg, a kobiet w ciąży i karmiących - 450 mg dziennie.

    63,20 mg
    *
    Witamina C

    Witamina C to składnik rozpuszczalny w wodzie. Kojarzona jest ona z układem odpornościowym, jednak jej działanie, jest znacznie szersze. Witamina C to silny antyutleniacz, dzięki czemu przyczynia się ona do niwelowania stresu oksydacyjnego i zwiększa odporność organizmu na stres. Jest niezbędna do wytwarzania kolagenu, karnityny oraz licznych neuroprzekaźników. Witamina C wpływa na proces uszczelniania naczyń krwionośnych. Wpływa ona na pracę układu odpornościowego wspierając organizm w produkcji ciał odpornościowych.

    Dawkowanie: zalecana dawka to 100 mg na dobę.

     

    115,0 mg
    *
    Witamina B6

    Witamina B6 (Pridoksyna) to składnik aktywny, który rozpuszczalny jest w wodzie. Witamin z grupy B ma za zadanie kierować procesami metabolizmu białek, tłuszczów i węglowodanów. Poleca się jej suplementację przy niedoborze magnezu, ponieważ zwiększa jego wchłanianie. Można ją stosować przy bólach mięśni i stawów, ma działanie przeciwkurczowe. Jej odpowiednie stężenie zwiększa energię i zapewnia prawidłową pracę mózgu. Niedobór witaminy B6 prowadzi do spadku odporności i potęguje uczucie zmęczenia.

    Dawkowanie: zalecana dawka to 2,5 mg na dobę. Zapotrzebowanie zwiększa się u kobiet w ciąży i w okresie laktacji. 

    5,70 mg
    *
    Witamina D3
    8,60 mcg
    *
    Maltodekstryna
    4130 mg
    *
     
    Dawkowanie i sposób użycia

    Dawkowanie i sposób użycia

    Dawkowanie i sposób użycia: należy przyjmować 1 porcję (1 miarka) Steel Joints Drink na pusty żołądek.

    Badania i referencje

    1. Glucosamine, chondroitin sulfate, and the two in combination for painful knee osteoarthritis.
      https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16495392/
    2. Oral glucosamine increases expression of transforming growth factor β1 (TGFβ1) and connective tissue growth factor (CTGF) mRNA in rat cartilage and kidney: implications for human efficacy and toxicity.
      https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21466783/
    3. Methylsulfonylmethane: Applications and Safety of a Novel Dietary Supplement.
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5372953/
    4. Influence of methylsulfonylmethane on markers of exercise recovery and performance in healthy men: a pilot study.
      https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23013531/
    5. Anti-Inflammatory Activity of Boswellia serrata Extracts: An In Vitro Study.
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6036794/
    6. Therapeutic potential of boswellic acids.
      https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/13543776.2017.1235156?journalCode=ietp20

    Napisz opinię

    7NUTRITION Steel Joints Drink 450g

    7Nutrition Steel Joints Drink 450g jest to kompletny suplement wspierający pracę I zdrowie naszych stawów w formie wygodnego do rozpuszczania proszku. Wykazuje szeroki zakres działania, od wzmacniania stawów, nasilenie produkcji mazi, aż po właściwości przeciwzapalne.

    Napisz opinię

     
    Opinie(1)

    Opinie o 7NUTRITION Steel Joints Drink 450g

    Profilaktycznie brałem już 2 razy i bardzo dobrze spełnia swoją rolę. Lekkie bóle po połowie opakowania zazwycaj ustępują i przez najbliższy czas nie ma po nich ślady. Smak/rozpuszczalność oczywiście na plus. Szczególnie polecam z zimną wodą:)

    • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
    • (0) (0)

    Inni Klienci kupili również

    Najpopularniejsze suplementy w tej kategorii

    Alternatywny lepszy produkt

      Twój koszyk

      Brak produktów

      Do ustalenia Wysyłka od
      0,00zł Razem

      Zobacz koszyk

      Menu

      Zawartość schowka

      Brak produktów

      Zobacz schowki