Filtruj według

Producenci
Cena
49 275
Forma
więcej... mniej

Przez sportowców częściej wybierane są białka pochodzenia zwierzęcego, a przyczyną tego jest mit na temat białek roślinnych, który mówi, że te drugie są mniej wartościowe. Jednak przyjmowanie białek roślinnych ma wiele zalet, a jedną z nich, jest to, że są one zdecydowanie tańsze od innego rodzaju odżywek białkowych, a to ze względu na to, że metoda ich uzyskania jest mniej skomplikowana i wymaga mniej nakładu pracy niż, jak jest to w przypadku białek pochodzenia zwierzęcego. Tak więc stosowanie białek soi i białka pszenicy można stosować jako przykład na doskonałe uzupełnienie diety o tańsze odżywki proteinowe. Dodatkowo biało roślinne jest doskonale tolerowane przez osoby, które mają problemy z nietolerancją laktozy, a także jest to doskonałe i jedynie rozwiązanie dla wegan. W składzie tego rodzaju preparatów znajdują się witaminy i minerały, które sprawiają, że białka szybciej wchłaniają się do organizmu i uwalniają aminokwasy do układu mięśniowego. Zdaniem niektórych specjalistów i sportowców białko sojowe ułatwia nie tylko budowanie masy mięśniowej, ale również korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Możliwe jest więc stosowanie białek pochodzenia roślinnego i osiągnięcie dobrych wyników sportowych. Mają one tak samo silne działanie, jak innego rodzaju białka, a dzisiejsza technologia pozwala na ich zaawansowanie, dzięki czemu nawet tego rodzaju suplementy diety są w stanie dostarczyć do organizmu cenne profile aminokwasów.

Białka roślinne poleca się szczególnie osobom, które przebywają na diecie wegetariańskiej, a także dla tych, którzy cierpią z powodu nietolerancji laktozy.

BIAŁKA ROŚLINNE (SOJOWE, PSZENICZNE, ITD.)

Białko roślinne to suplementy diety, które maja zadanie zwiększać masę i siłę. Wartościowe białka, to takie, które dostarczają do organizmu cenne aminokwasy egzogenne, czyli niesyntezowane samodzielnie przez organizm. Roślinne białka, które dostarczają pełne profil aminokwasów, to te, które pochodzą od soi. Istnieją również białka, które są kierowane do osób przebywających na diecie wegetariańskiej, oraz białka ryżowe i grochu. Ich największą zaletą jest to, że są one wolne od laktozy, a to oznacza, że nie uczulają one i są doskonałe dla osób, które są uczulone na laktozę. Producenci często decydują się na zastosowanie  dodatków w postaci minerałów i witamin, a więc mogą one wspierać funkcjonowanie całego organizmu. Dostępne są one w formie proszku do rozmieszania z wodą.

  • Widok
  • Widok

Twój koszyk

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka od
0,00zł Razem

Zobacz koszyk

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki